Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

2ο ΜΕΡΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ’ ΣΕΛ. 189-195


Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ


Ο Υδροχόος σχετίζει την ανθρωπότητα με τις Πλειάδες κι επομένως με τον Ταύρο με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Το κλειδί σ’ αυτή τη σχέση πρέπει να βρεθεί στη λέξη επιθυμία που οδηγεί μέσω των μετουσιωτικών διαδικασιών της ζωικής εμπειρίας στην έφεση και τελικά στην εγκατάλειψη της επιθυμίας στο Σκορπιό.



ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΥΔΡΟΧΟΟΣ - ΑΛΚΥΟΝΗ - ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ


Ο Υδροχόος, η Αλκυόνη και η Ανθρωπότητα αποτελούν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον τρίγωνο δύναμης.

Η Αλκυόνη είναι μια από τις επτά Πλειάδες και αποκαλείται το “άστρο του Ατόμου” και μερικές φορές το “άστρο της νοημοσύνης”. Ήταν δυναμικά ενεργό στη διάρκεια του προηγούμενου ηλιακού συστήματος όπου το Τρίτο Πρόσωπο της Τριάδας ήταν ιδιαζόντως παντοδύναμο και ενεργό, όπως ακριβώς σήμερα ο κοσμικός Χριστός, το δεύτερο Πρόσωπο της Τριάδας, είναι ιδιαζόντως ενεργό σ’ αυτό το ηλιακό σύστημα.

Οι ενέργειες που έρχονται από την Αλκυόνη διαποτίζουν την ουσία του σύμπαντος με την ποιότητα του νου.


Σαν επακόλουθο της αρχαιότατης αυτής δραστηριότητας η ίδια δύναμη ήταν παρούσα την εποχή της ατομικοποίησης σ’ αυτό το ηλιακό σύστημα, γιατί σ’ αυτό το σύστημα και πρωτίστως πάνω στον πλανήτη μας, τη Γη, έγιναν αισθητά τα κύρια αποτελέσματα της προγενέστερης αυτής δραστηριότητας.

Δύο από τους πλανήτες, η Γη (μη-ιερή) και ο Ουρανός (ιερός), είναι άμεσα το αποτέλεσμα της τρίτης ακτινικής αυτής δραστηριότητας. Αυτό έχει μεγάλη σπουδαιότητα για να το θυμάστε.


Θα σας ζητούσα επίσης να συνδέσετε αυτή τη σκέψη με τη διδασκαλία ότι μέσω του θείου κέντρου της νοήμονος δραστηριότητας, που αποκαλούμε ανθρωπότητα, το τέταρτο βασίλειο της φύσης θα δράσει τελικά σαν μεσολαβούσα αρχή και για τα τρία κατώτερα βασίλεια.


Η ανθρωπότητα είναι ο θείος Αγγελιαφόρος στον κόσμο της μορφής·

είναι ουσιαστικά ο Ερμής που φέρνει φως και ζωή στις άλλες θείες εκδηλώσεις και

όλοι οι θείοι παγκόσμιοι Σωτήρες είναι τα αιώνια σύμβολά του.


Η επερχόμενη αυτή διαδικασία της πλανητικής υπηρεσίας μέσω του τρίτου θείου κέντρου είναι αληθινά αποτελεσματική μόνο όταν κυβερνά ο Υδροχόος κι όταν ο ήλιος μας περνά απ’ αυτό το σημείο του ζωδιακού. Απ’ όπου και η τεράστια σπουδαιότητα των επόμενων 2000 ετών.


Επομένως μόνο όταν ο άνθρωπος είναι ένας παγκόσμιος υπηρέτης και αποκτά ομαδική συνείδηση, μπορεί να αρχίσει να καταδεικνύεται ο επιθυμητός αυτός αντικειμενικός σκοπός της εκδήλωσης. Για πρώτη φορά στην πλανητική ιστορία αρχίζει να συμβαίνει σήμερα.


Είναι ένας από τους πρώτους καρπούς της μύησης και μόνο στην επόμενη φυλετική ρίζα της τωρινής μας Άριας φυλής θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πραγματικά τη σπουδαιότητα της διαδικασίας και την αληθινή φύση των ενεργειών που πρέπει ν’ αποδεσμευθούν με το μέσον της ανθρωπότητας πάνω στον πλανήτη.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Δίας και ο Ουρανός (οι εκφράσεις της δεύτερης και της έβδομης ακτίνας) είναι ο εξωτερικός και ο εσωτερικός κυβερνήτης του Υδροχόου.

Επομένως έχετε την ακόλουθη γραμμή δύναμης για να μελετήσετε:


1. Την Αλκυόνη – στις Πλειάδες, τη μητέρα των επτά όψεων της μορφικής ζωής και τις “συζύγους των επτά Ρίσι της Μεγάλης Άρκτου”. Συνδέονται με την όψη της Μητρός που γαλουχεί το νήπιο Χριστό.

2. Τον Υδροχόο – τον Παγκόσμιο Υπηρέτη, το διαβιβαστή ενέργειας η οποία εφελκύει μαγνητική ανταπόκριση.


3. Το Δία και τον Ουρανό – πλανήτες της ευεργετικής ολοκλήρωσης. Η δεύτερη ακτίνα της αγάπης και η έβδομη ακτίνα που συγχωνεύει το πνεύμα και την ύλη “στην υπέρτατη δόξα” του ηλιακού Λόγου, βρίσκονται στην πιο πλήρη τελική συνεργασία.


4. Την Ανθρωπότητα – το εστιακό σημείο για όλες αυτές τις ενέργειες και το θείο διανομέα τους για το άτομο και αργότερα για τα τρία κατώτερα βασίλεια στη φύση.


Έτσι βλέπετε ότι από μια γενίκευση αναφορικά με τους εξωτερικούς αστερισμούς (εξωτερικούς για το ζωδιακό και για το ίδιο το ηλιακό σύστημα) αποβαίνουμε πιο ειδικοί, δείχνοντας πώς ορισμένα άστρα σ’ αυτούς τους αστερισμούς σχετίζονται σαφώς με άμεσες γραμμές ενέργειας με τον πλανήτη μας· αυτές οι γραμμές δύναμης φτάνουν συνήθως σε μας μέσω ενός από τα ζωδιακά σημεία και – σε σπάνιες περιπτώσεις – άμεσα από έναν πλανήτη.



ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΤΟΣ – ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ – ΠΛΕΙΑΔΕΣ


Η τελευταία όμως περίπτωση είναι εξαιρετικά σπάνια.

Φέραμε επίσης σε σχέση με το ηλιακό μας σύστημα έναν άλλο αστερισμό που ονομάζεται Μικρή Άρκτος και είναι αντανάκλαση ή απόρροια των κύριων ενεργειών του μεγαλύτερου πρωτοτύπου της, της Μεγάλης Άρκτου.

Τα γεγονότα αυτά περιέχουν ένα μεγάλο μυστήριο που συνδέεται με την αλληλοσχέτιση της Μεγάλης Άρκτου, της Μικρής Άρκτου και των Πλειάδων.

Αποτελούν μια από τις πιο μεγάλες και πιο σπουδαίες τριπλότητες που μπορούν να βρεθούν στους ουρανούς στο μέτρο που έχουμε διακριβώσει αστρονομικά τη φύση του άμεσου σύμπαντός μας.


Πρόκειται για μια εντελώς ασήμαντη πληροφορία όσο σας αφορά κι έχει σημασία μόνο για τους μυημένους του τέταρτου βαθμού. Χρησιμεύει ωστόσο για να προσθέσει τη μαρτυρία της στην ουσιώδη ακεραιότητα και τις αλληλοσυμπλεκόμενες εξαρτήσεις του σύμπαντος.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΙΑ

ΣΗΜΕΙΑ ΚΡΙΣΗΣ” ΚΑΙ “ΣΤΙΓΜΩΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ”


Προκειμένου να κατανοηθεί καλύτερα η φύση της μαθητείας και οι διαδικασίες σταθεροποίησης και ορθής διεύθυνσης, πρέπει να προηγηθεί της εμπειρίας της μύησης του Αιγόκερου μια προσεκτική μελέτη των πνευματικών επιπτώσεων του ζωδίου του Σκορπιού και της λειτουργίας του της παροχής “σημείων κρίσης” και “στιγμών αναπροσανατολισμού”, καθώς αυτό θα έχει υπέρτατη αξία για τον ειλικρινή σπουδαστή.


Μολονότι προσπαθώ να βάλω τα θεμέλια για τη νέα αστρολογία και να προσφέρω κάποιο μέτρο τεχνικής πληροφόρησης από τη σκοπιά της Ιεραρχίας,

το υποκείμενο κίνητρό μου είναι πάντα το ίδιο:

  • να υποδείξω τον τρόπο της ζωντανής διαδικασίας και

  • να διεγείρω τη θεία εκείνη περιέργεια κι

  • εκείνη την αίσθηση της εξωστρεφούς πνευματικής περιπέτειας και

  • της φλογερής έφεσης για πρόοδο που λανθάνει σε όλους τους μαθητές και η οποία όταν διεγερθεί, θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν πιο γαλήνια και φρόνιμα πάνω στην Ατραπό της Επιστροφής.


Διαφορετικά η πρακτική αξία εκείνου που ζητώ να μεταδώσω δεν έχει καμιά πραγματική σπουδαιότητα· θα γίνω κατανοητός και η νέα αστρολογία θα έλθει σε ύπαρξη ανάλογα με την εσωτερική ικανότητα εκείνων που διαβάζουν και στοχάζονται τα λόγια μου.


Είμαι εξαιρετικά ανυπόμονος αυτές τις μέρες όπου η επίδραση του Σκορπιού και του πλανήτη Άρη γίνεται τόσο ισχυρά αισθητή στις παγκόσμιες υποθέσεις, να μπορέσει:

  • να καλλιεργηθεί η αληθινή διόραση

  • να αναπτυχθεί η αισιοδοξία και η κατανόηση και

  • να μπορέσει να εκτιμηθεί η αληθινή αξία της φύσης των δοκιμασιών στις οποίες υποβάλλεται σήμερα ο παγκόσμιος μαθητής, η ανθρωπότητα κι έτσι να διαχυθεί φως πάνω στο δρόμο του ανθρώπου.

Μόνο μέσα από την κατανόηση θα έρθει η λύση και θα επιτευχθεί η διόρθωση του λάθους.



ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ


Οι δοκιμασίες του Σκορπιού είναι αναγκαστικά τρεις σε φύση καθόσο αφορούν στενά την ετοιμότητα της τριπλής προσωπικότητας:


1. Να αναπροσανατολισθεί στη ζωή της ψυχής και αργότερα,

2. Να βεβαιώσει την ετοιμότητα για μύηση.

3. Να καταδείξει ευαισθησία στο Σχέδιο κι έτσι να καταστεί ο προσηλωμένος μαθητής στον Τοξότη.


Οι τρεις κύριες δοκιμασίες διαιρούνται πάλι σε τρία στάδια και πάνω στην Ατραπό της Μαθητείας ο άνθρωπος μπορεί να βρεθεί να περνά απ’ αυτό το ζώδιο για δοκιμασία και εμπειρία εννέα φορές.

Το γεγονός των τριών δοκιμασιών που καθεμιά υπάρχει σε τρία στάδια μπορεί να μεταδώσει έναν υπαινιγμό στους εσωτερικούς αστρολόγους σχετικά με το σκοπό των τριών δεκανών στους οποίους διαιρείται κάθε ζώδιο – ένα σημείο που ελπίζω να θίξω όταν φτάσουμε στη μελέτη της Επιστήμης των Τριγώνων.


Κάθε δοκιμασία (κι επομένως κάθε δεκανός) αφορά τις τρεις όψεις τις οποίες σ’ αυτή την Πραγματεία επί των Επτά Ακτίνων ονομάσαμε: ζωή, ποιότητα κι εμφάνιση.

Έτσι οι τρεις μεγάλες δοκιμασίες στο Σκορπιό είναι στην πραγματικότητα εννέα δοκιμασίες απ’ όπου και η εννεακέφαλη Ύδρα ή Όφις που συνδέεται πάντοτε με το Σκορπιό κι απ’ όπου επίσης η φύση της εκπληκτικής νίκης που πέτυχε ο Ηρακλής, ο Θεός-Ήλιος, σ’ αυτό το ζώδιο.


Έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο καθένας από τους μεγάλους Υιούς του Θεού, των Οποίων τα ονόματα είναι κατεξοχήν στις διάνοιες των ανθρώπων – Ηρακλής, Βούδδας και Χριστός – συνδέονται στα αρχεία της Μεγάλης Λευκής Στοάς με τα τρία ειδικά σημεία του ζωδιακού (που κατά έναν περίεργο τρόπο αποτελούν το “ζωδιακό δεκανό”) στο καθένα απ’ τα οποία πέρασαν απ’ τη δοκιμασία στη νίκη:


Στο Σκορπιό – Ο Ηρακλής έγινε ο θριαμβευτής μαθητής.

Στον Ταύρο – Ο Βούδδας πέτυχε τη νίκη πάνω στην επιθυμία και έφτασε στη φώτιση.

Στους Ιχθείς – Ο Χριστός υπερνίκησε το θάνατο κι έγινε ο παγκόσμιος σωτήρας.


Οι τρεις αυτοί αστερισμοί σχηματίζουν συνεπώς ένα τρίγωνο μύησης και βαθιάς σημασίας, επειδή προσφέρει εκείνες τις συνθήκες κι εκείνη την ενέργεια που θα δοκιμάσει και θα τελειοποιήσει τις τρεις όψεις της προσωπικότητας, έτσι ώστε να γίνουν αληθινές αντανακλάσεις των τριών θείων όψεων· αφορούν κυρίως την ψυχή και το σώμα κι επομένως εκφράζονται μέσω του Μεταβλητού Σταυρού και του Σταθερού Σταυρού, αλλά όχι του Θεμελιώδη Σταυρού. Μπορούμε να προσθέσουμε στα παραπάνω τα εξής:


1. Ο Σκορπιός μεταφέρει τη δοκιμασία μέχρι τη ζωή του φυσικού πεδίου και τότε, όταν αντιμετωπισθεί και χρησιμοποιηθεί εκεί, η ζωή του ανθρώπου ανεβαίνει στον ουρανό και το πρόβλημα που περιλαμβάνει η δοκιμασία λύνεται με τη χρήση του ορθολογικού νου.

2. Ο Ταύρος κυβερνά την επιθυμία και μεταφέρει τη δοκιμασία στο συναισθηματικό ή αστρικό πεδίο και ανυψώνει την επιθυμία-ευαισθησία από τη μορφική πλευρά της ζωής σ’ εκείνο τον κόσμο της ευαίσθητης αντίληψης, τον οποίο ονομάζουμε ενορατικό πεδίο.

3. Οι Ιχθείς μεταφέρουν τη δοκιμασία στην περιοχή των νοητικών διαδικασιών, η οποία είναι η αντανάκλαση της όψης θέληση της θειότητας· το πρόβλημα του μυημένου σ’ αυτό το ζώδιο διατυπώθηκε από τον Χριστό με τα λόγια, “Πάτερ, πλην μη το θέλημά μου, αλλά το σον γινέσθω”. Οι δοκιμασίες εξυψώνουν την αυτοβουλία της προσωπικότητας στην περιοχή της θείας θέλησης και το αποτέλεσμα είναι η έμπνευση και η ανάδυση ενός παγκόσμιου σωτήρα.


Συλλογισθείτε τα παραπάνω και μάθετε τα μαθήματα της όρεξης, της επιθυμίας και της αυτοβουλίας, γιατί είναι πολλά και χρήσιμα.


Οι τρεις δοκιμασίες στο Σκορπιό αφορούν επίσης τις τρεις όψεις του ανθρώπινου όντος καθώς συγχωνεύονται και σμίγουν στο φυσικό πεδίο.


Πρώτο, υπάρχει η δοκιμασία της όρεξης.

Αυτή η όρεξη είναι οι φυσικές προτιμήσεις και τάσεις που είναι έμφυτες στη ζωώδη φύση κι αυτές είναι κυρίως τρεις:

  • Σεξ

  • φυσική άνεση και

  • χρήμα σαν συμπυκνωμένη ενέργεια.


Δεύτερο, είναι οι δοκιμασίες που συνδέονται με την επιθυμία και το αισθαντικό πεδίο.

Αυτές είναι πιο λεπτοφυείς σε φύση, προκαλώντας αυτόματα αποτελέσματα στο φυσικό πεδίο· δεν είναι έμφυτες στη ζωώδη φύση, αλλά επιβάλλονται από την επιθυμητική φύση και είναι πάλι τρεις σε αριθμό:

  • Φόβος

  • μίσος και

  • φιλοδοξία ή επιθυμία για δύναμη.

    Τρίτο, υπάρχουν οι δοκιμασίες του κατώτερου κριτικού νου, οι οποίες είναι:

  • Υπερηφάνεια

  • χωριστικότητα και

  • σκληρότητα.


Να θυμάστε ότι το χειρότερο είδος σκληρότητας δεν είναι η σκληρότητα με φυσική φύση, αλλά εκείνη που είναι περισσότερο νοητική σε χαρακτήρα.


Συνεπώς έχετε στην κατηγορία εκείνου που πρέπει να δοκιμαστεί και ν’ αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει, τις ακόλουθες κατηγορίες τις οποίες απαριθμώ πάλι επειδή έχουν βασική σπουδαιότητα:


(1)

1. Σεξ – η σχέση των ζευγών των αντιθέτων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ιδιοτελώς ή να σμίξουν θεϊκά.

2. Φυσική άνεση – ζωικές συνθήκες που οικειοποιούνται ιδιοτελώς.

    1. Χρήμα – που εγκλωβίζεται ιδιοτελώς, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω μια τέτοια φράση.

(2)

1. Φόβος – που σήμερα ρυθμίζει τη δραστηριότητα.

2. Μίσος – που είναι ένας παράγοντας στη ρύθμιση των σχέσεων.

3. Φιλοδοξία – που ρυθμίζει τους αντικειμενικούς σκοπούς.

(3)

1. Υπερηφάνεια – που είναι διανοητική ικανοποίηση η οποία καθιστά το νου φραγμό για τον ψυχικό έλεγχο.

2. Χωριστικότητα – που είναι η απομονωμένη στάση και η οποία κάνει το νου φραγμό στις ορθές ομαδικές σχέσεις.

3. Σκληρότητα – που είναι ικανοποίηση των μεθόδων της προσωπικότητας και η οποία καθιστά το νου όργανο της αίσθησης της δύναμης.


Όταν αυτά τα λάθη γίνουν αντιληπτά και υπερνικηθούν, το αποτέλεσμα είναι διπλό:

η εδραίωση ορθών σχέσεων με την ψυχή κι επίσης με το περιβάλλον.

Τα δύο αυτά αποτελέσματα είναι ο στόχος όλων των δοκιμασιών στο Σκορπιό.


Συνεπώς οι βασικοί τόνοι αυτού του ζωδίου είναι:

  • εξέταση

  • δοκιμασία και

  • θρίαμβος.

    Μπορούν επίσης να ονομασθούν πάλη, δύναμη και στάσεις του Τοξότη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου